Русия отваря хуманитарни коридори от пет украински града

Те са Киев, Чернигов, Суми, Харков и Мариупол
9 мар 2022 07:06, Елка Василева
19
Русия отваря хуманитарни коридори от пет украински града
Снимка: архив, БГНЕС

Русия ще обяви в 10:00 ч. московско време спиране на огъня и е готова да осигури хуманитарни коридори от Киев, Чернигов, Суми, Харков и Мариупол, а също и от други градове след съгласуване с Украйна.

Това се казва в изявление, подписано от ръководителя на руския Междуведомствен координационен щаб за хуманитарно реагиране в Украйна генерал Михаил Мизинцев, цитирано от ТАСС.

В съобщението се уточнява, че Русия прави това с цел да гарантира сигурността на мирното население и чуждите граждани.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 2 години
Това което знам за думата "коридор" е че има два края...ако единият край е Киев, а на другия край е Москва, аз също не бих приел...
14
6
 
3
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Егати лицемерите! Направиха войната и избиват хора, а сега правили хуманитарни коридори!!!
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сутринта го гледам някакакъв украйнец разбирач по телевизията! Руснаците пречели на евакуацията на цивилното населиние за да ги държат като ЗАЛОЖНИЦИ!!!! Ей, тия свършиха алкохола и пият вече нещо друго.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ФактПак ли се правиш на утрепан, бе Измислица? Кой ти е казал, че само Лиганск ще превземат? Искат да свалят това прокси американско правителство от първия ден! Що се правиш на дръж ми шапката. Разкаране не американските въртиопашки, федарилизиране и демитализиране на държавата. Още първия ден го заяви Путин! Ясно и точно! Саакашвили, дето под диктовката на САЩ предизвика войната в Южна Осетия 2008 сега е в затвора в Грузия. След 2008 Русия да е проявила каквато и да е агресия срещу Грузия?
11
7
 
5
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Аз не реазбирам как това е физически възможно. Как може руснаците да отворят такива кордори на места където ги няма? Нали са на "специална операция" в Донецк и Луганск и никъде другаде? Ако ми не вервате вижте какво разправят по Рассийската Телевизия.
10
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия никога не е желаела смъртта на обикновените украинци, те искат денацификация. А какво става в момента в Украйна? Нацисти от всички държави отиват да се бият с руснаците, но уж като доброволци. Само дето преди да влязат в Украйна дават интервюта и обясняват, че били подписали договор, който е безсрочен! С кого са подписали тоя договор и колко им се плаща на нацитата? Превърнаха Украйна във военна площадка на която чужди държави да воюват с Русия! Явно това е демокрация по фашистки!
9
10
 
7
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
Пак ли кородирите са насочени към Русия и Беларус. За един приятел дето не иска да ходи в Гулаг питам.
8
8
 
23
 
! Отговори
Ххх преди 2 години
Благодарение на живия щит украинците издържаха толкова време. Дали ще ги пуснат да се евакуират?!?!
7
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хер Зеленски няма да се лиши от живия щит. Дано повече нормални украйнци избягат от нацисните, които неминуемо ще стрелят по гърбовете им
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5 АнонименСмени си дилъра , че нещо тия хапчета ти действат отрицателно
5
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1Ах, добричкия Путин иска само да разоръжи лошите украинци! Каква благост и благодат лъха от Бащицата Путин! Марш в Русия, обратно в землянката от която си изпълзял, мужишки трoл нещастен!
4
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия добре отваря хуманитарни коридори но укрофашистите непускат хората да минават и стрелят по тях като в същото време обвиняват Русия за това и нашите наведени медии веднага пишат с сърцераздирателни фалшиви статии
3
8
 
26
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
В Пловдив мипрелетяха апачите преди няколко дена ,аз апачита само на филм бях виждал досега бе !Какво става в какво ни забъркаха!Българи събудете се!
2
6
 
19
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Докато гледаме Укарйна ФАЩ и нато движат и те колони назад напред в източна европа и балканите !Неутралитет преди да е загрубяло и тук!
1
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Което показва, че хората не са му цел. Целите са му военни обекти.